Top 5 sfaturi să iți dai un „reset” când ai o zi grea la birou

01.04.2019

658x0_shutterstock_727862824Cu totii avem acele zile in care simtim ca nu mai avem putere la birou.

De cele mai multe ori, chiar daca ne aflam in mijlocul unor situatii stresante, incercam sa ne controlam si sa gasim cele mai bune solutii. Urmatoarele cinci sfaturi te pot ajuta sa treci peste o zi proasta la birou si sa fii productiv in continuare, potrivit Entrepreneur.

1. Elima stresul legat de locul de munca
Studiile arata ca cel mai important factor de stres al americanilor este locul de munca. Astazi, 65% dintre americani se confrunta cu stresul legat de locul de munca.

Incearca sa incepi cu cele mai simple sarcini pentru a recapata increderea in tine si pentru a fi productiv din nou. Stabileste noi termene limita pentru a realiza sarcinile. Daca nu te descurci la birou si crezi ca lucrezi prea mult, atunci ar trebui sa iei in considerare o discutie cu cei de la conducere despre reducerea volumului de munca.

2. Vorbeste cu seful tau
Seful tau s-ar putea sa suporte cea mai mare presiune la birou si de multe ori se intampla ca o zi proasta pentru seful tau inseamna o zi grea de munca pentru tine. Pentru a evita astfel de situatii, trebuie sa ai o relatie buna cu el si sa vorbesti cu el despre acest lucru. Cu toate acestea, ramai cordial, punctual si pastreaza o comunicare profesionala.

3. Evita discutiile personale cu colegii
Discutiile personale intre colegii de la birou iti pot afecta productivitatea. Barfele din birou se pot raspandi repede si te pot afecta direct sau indirect, iar cea mai buna metoda de a le evita este sa pastrezi o comunicare profesionala. In acest fel vei reusi sa te concentrezi pe ce ai de facut si vei da dovada de profesionalism.

4. Ai grija de problemele personale
Se spune ca ar trebui sa existe un echilibru intre viata profesionala si cea personala, dar cand simti ca lucrurile nu merg deloc bine este greu sa te concentrezi pe problemele personale.

Cand vezi ca nu reusesti sa termini o sarcina, intreaba-te daca trebuie sa depui mai mult efort sau ai nevoie de zi pentru un “reset”.

5. Odihneste-te daca esti bolnav
In sezonul rece, raceala te poate prinde repede. Daca nu ai grija de tine si nu te odihnesti atunci cand trebuie, s-ar putea sa ai nevoie de mai mult pentru recuperare mai apoi. Chiar daca trebuie sa muncesti neaparat, atunci e bine ca suntem in 2018 si putem lucra si de acasa prin e-mail sau telefon.

www.timpul.md