Cinci afaceri cu bani puţini pe care să le începi în 2016: ai curaj să faci pasul spre antreprenoriat?
De multe ori, începerea unei afaceri nu presupune sume mari de investit. Ai nevoie de o pasiune, de un talent şi de puţin curaj. Îţi prezentăm în următoarele slide-uri cinci afaceri pe care poţi să le începi cu 1.000 de euro sau chiar mai puţin.
O idee de afaceri care a prins contur relativ recent în marile oraşe din România este curieratul pe bicicletă, scrie Wall-Street. Aceasta este o afacere profitabilă, cu bani foarte puţini şi care poate fipusă pe picioare încel mai scurt timp. De asemenea, poţi să o percepi din două unghiuri: poţi să îţi faci propria firma care săreunească mai mulţi curieri pe bicicletă sau poţi sălucrezi pentru firma unuia dintre tinerii antreprenori care au astfel de afaceri deja lansate.
Că antreprenor, trebuie să ştii că investiţiile fondării unei astfel de firme sunt mici, pentru că majoritatea curierilor vin cu propria bicicletă şi au deja un telefon mobil de tipsmartphone. Mai ai nevoie doar de timppentru a încheia primele contracte, de obicei cu mari corporaţii, pentru a începe să le livrezi coletele încâteva ore. Practic, cele mai marieforturi în lansarea acestei afaceri cu buget redus merg în direcţiaîncheierii primelor contracte.
Să deveniţi ghid turistic pentru străini poate fi o afacere cu bani puţini, dar trebuie să fiţi o persoanăsociabilă, să iubiţi călătoriile, atracţiile turistice din România şi,bineînţeles, interacţiunea cu oamenii cu alte obiceiuri şi culturi.
Ce trebuie să ştiţi pentru a deveni ghid turistic
În primul rând trebuie să fiţi o persoană carismatică şi sociabilă. Aveţi nevoie, bineînţeles, să ştiţi cât maimulte lucruri despre atracţiile turistice din ţară, poveştile şilocurile frumoase din România, dar şi istoria locurilor pe care le veţi prezenţa.
De asemenea, în profesia de ghid turistic pentru străini veţi avea nevoie şi de unele abilităţi de vânzări, intrucati va trebui să vindeţi România că destinaţie perfectă de vacanţăpentru străinii nehotărâţi. De aceea, trebuie să ştiţi musai câteva limbi străine la nivel mediu, engleză fiind obligatorie.
Poate una dintre puţinele idei de afaceri de care poţi să te apuci oricând este un cabinet de consiliere deimagine. Mai exact, nu vorbim strict de un business cu sediu social şiangajaţi aşa cum îl ştim toţi, ci de un business pe cont propriu, simplu, care are nevoie doar de un singur om: de ţine. Şi dacă nu pare de ajuns,află că este un domeniu în carelucrează foarte puţini oameni în România, ceea ce înseamnă că oferta este relativ scăzută şi nu acoperă nici pe departe cererea pentru astfel de servicii. În plus, investiţianecesarăeste minimă, doar taxa de înfiinţare a unui PFA şi cheltuielile cu realizarea unui site personal.
Cum devii consilier de imagine
Chiar dacă poate părea că este pentru oricine, înainte să fie un business este o pasiune. În plus, pentru a ficonsilier de imagine trebuie să ai studii de specialitate sau cursurişi training-uri făcute în străinătate. Însă, pentru a dobândi experienţă profesională depinde 100% de ţine şi de obţinerea clienţilor. Totuşi, un mic start poate fi un job căjurnalist de modă, unde să începi să oferi staturi de stil şi imagine şi care să te apropie de viitorii clienţi pas cu pas. Vestea bună este că aceştia sunt suficienţi şi diverşi, de la persoane fizice, lacompanii mici şi multinaţionale interesate să le ofere angajaţilor workshopuri de imagine şi stil.
O afacere cu pantofi pentru copii poate fi începută cu foarte puţini bani, de ordinul sutelor de euro, încontextul în care aveţi nevoie doar de o maşină de cusut, de pielea şimaterialele folosite pentru botoşei şi deschiţe pe baza cărora să ajungeţi la produsul finit. Veţi avea nevoie, însă, de experienţă în cusutul la maşinăsau de câteva lecţii de lacineva cu experienţă. Odată însuşită această lecţie, veţi putea experimenta cât maimulte tipare de pantofi, cu diferite tipuri de piele şi culori dintre cele mai vesele.
O maşină de cusut este cea mai importantă investiţie în această idee de afaceri. Preţurile pentru aceastăîncep de la câteva sute de euro, dar cele mai performanţe pot ajunge şi lacâteva mii de lei. De asemenea,va trebui să găsiţi furnizori pentru piele naturală de cea mai bună calitate şi este posibil, în funcţie deexigenţe, să fiţi nevoiţi să o importaţi.
www.bani.md