Vrei să emigrezi împreună cu familia? Vezi care sunt țările care oferă cele mai bune servicii noilor veniți

17.02.2017

72975dfbd50a71683d14297246d5974cCând vrei să te muţi într-o altă ţară trebuie să iei în considerare calitatea vieţii şi factorii care o influenţează. În cazul în care vrei să emigrezi împreună cu familia trebuie să analizezi serviciile oferite de acea ţară pentru cei veniţi din afară. Vezi în continuare topul celor mai bune 15 ţări care oferă servicii favorabile famiilor emigrante.

Înainte de a pleca din ţară, emigranţii ar trebui să analizeze accesul la educaţie şi preţurile accesibile. Un studiu realizat de InterNations a analizat 43 de aspecte diferite ale vieţii în străinătate pe o scară de la 1 la 7. Unul dintre aceste aspecte este calitatea vieţii şi este analizat în 45 de ţări.

Emigranţii au evaluat, atât îngrijirea şi educarea copiilor, cât şi sănătatea şi siguranţă lor. Potrivit Business Insider, fiecare ţară a trebuit să aibă cel puţin 31 de respondenţi care îşi cresc copii în străinătate.

15. AFRICA DE SUD

Este una dintre cele mai bune ţări din lume pentru activităţile din timpul liber disponibile copiilor, însă nu are un punctaj mare când se vorbeşte despre bunăstarea familiei, potrivit răspunsurilor emigranţilor.

14. LUXEMBURG

Nu a avut un punctaj foarte bun pentru disponibilitatea îngrijirii şi educaţiei copilului, dar a fost a fost una dintre cele mai bune ţări pentru bunăstarea familiei şi siguranţă acesteia.

Vrei să emigrezi împreună cu familia? Vezi care sunt țările care oferă cele mai bune servicii noilor veniți

foto: vacanteexterne.ro

13. OLANDA

Anul acesta se ridică în acest top după ce a marcat un punctaj solid pentru disponibilitatea îngrijirii copiilor şi calitatea educaţiei.

12. POLONIA

Această ţară se află pe locul 12 datorită costurilor accesibile de îngrijire şi calitatea educaţiei copiilor.

11. FRANŢA

Posibilitatea de a vorbi limba locală este, de asemenea, un factor major pentru părinţii emigranţi. Studiul arată că 36% din copiii acestora vorbesc limba locală, iar în Franţa 60% dintre părinţi spun că ai lor copii vorbesc excelent limba franceză.

10. GERMANIA

Această ţară oferă disponibilitate la educaţie de înalta calitate, însă majoritatea emigranţilor preferă să îşi trimită copiii să înveţe la şcolile internaţionale, decât la şcoli “naţionale”, cum ar fi “Deutsche Schule”. Doar 7 % din părinţii emigranţi optează pentru o şcoală “naţională”.

Vrei să emigrezi împreună cu familia? Vezi care sunt țările care oferă cele mai bune servicii noilor veniți

9. BELGIA

Belgia şi-a recâştigat poziţia pe care a avut-o în 2014 în acest clasament, datorită îmbunătăţirii disponibilităţii la îngrijirea şi educaţia copiilor.

8. TAIWAN

Ţară asiatică s-a clasat pe această poziţie pentru siguranţă pe care o oferă şi atitudinea prietenoasă faţă de familiile cu copii.

7. AUSTRALIA

Această ţară a marcat cel mai mare punctaj pentru activităţile din timpul liber oferite copiilor.

6. NORVEGIA

Acest stat şi-a îmbunătăţit radical în ultima perioada serviciile destinate familiilor emigrante.

5. SUEDIA

Potrivit acestui studiu, Suedia a scăzut în acest top de la locul 3 la al 5-lea, din cauza crizei continue în sistemul de învăţământ.

Vrei să emigrezi împreună cu familia? Vezi care sunt țările care oferă cele mai bune servicii noilor veniți

4. AUSTRIA

A luat primul loc anul trecut în acest top şi acum se poziţionează pe locul 4. Austria a înregistrat un rezultat mai slab pentru bunăstarea familiei şi calitatea educaţiei, iar în ceea ce priveşte atitudinea prietenoasă faţă de o familie de emigranţi ocupă locul 43 din 45.

3. ISRAEL

81% dintre părinţii emigranţi sunt mulţumiţi de serviciile de îngrijire a copiilor oferite de Israel şi 84% dintre părinţi sunt mulţumiţi şi de opţiunile de învăţământ disponibile.

2. REPUBLICA CEHĂ

Ţară a urcat în acest clasament de la locul 14 la cel de-al 2-lea. Are un puntcaj mare datorită accesului la educaţie şi ar fi ocupat primul loc dacă şi sistemul de învăţământ avea o calitate mai bună.

1. FINLANDA

Finlanda este pe primul loc pentru că niciun părinte emigrant nu a avut de spus nimic negativ despre sănătatea, siguranţă sau bunăstarea copiilor. 70% din emigranţi au declarat că este excelenţă calitatea educaţiei în aceeasta ţară.

www.bani.md