Succesul-scop al vieţii (XXXI): Conectează subconştientul (I)

21.08.2015

incredereMotto: „În viaţă primeşti exact atât cât ceri, şi ani şi bani”. Imaginează-ţi că ai cumpărat o casă nouă, iar fostul proprietar îţi dezvăluie un mare secret. El îţi spune că într-o cameră din subsolul casei este un computer performant. Poţi introduce orice întrebare, iar la momentul oportun el îţi va da un răspuns corect şi exact. Imaginează-ţi cât de mult ar putea această maşinărie să-ţi schimbe viaţa!

Valentin Dolganiuc, Universitatea Succesului DEL

Dar tu ai în posesie, deja, un asemenea computer, care este accesibil la orice oră din zi sau noapte. El se numeşte „supercunoştinţă”. Este cea mai puternică aptitudine şi te poţi folosi de ea în orice moment.

Tu devii ceea la ce te gândeşti cel mai mult timp din viaţă. Ceea ce eşti capabil să reţii cel mai mult timp în minte, vei primi în consecinţă. Noi am vorbit deja despre Legea atracţiei şi despre Legea corelaţiei, precum şi despre importanţa unei viziuni perfect clare atunci când îţi fixezi dorinţele şi scopurile pentru viaţă. În fiecare caz aparte am vorbit despre forţa supercunoştiinţei.

Taina secolelor

Despre supercunoştinţă s-a ştiut pe parcursul întregii existenţe umane. Dar acest lucru îl cunoşteau doar înţelepţii şi misticii. El era ţinut în mare taină şi păzit cu mare stricteţe. Despre secretele ei erau iniţiaţi cei mai devotaţi elevi ai şcolilor de misticism. În ultimii o sută de ani, cunoştinţele despre supercunoştinţă au început să se răspândească, dar prea puţini au fost cei care au manifestat un adevărat interes.

Trei în unul

Sigmund Freud, întemeietorul psihanalizei, scria în anul 1985 despre trei tipuri de raţiune – „ego”, „id” şi „superego”. Acest concept a stat la baza lucrărilor sale.

„Ego” este echivalentul cuvintelor „eu sunt”. Este acea parte a raţiunii care are responsabilitatea de a contacta cu lumea din exterior şi care este pregătită să reacţioneze în orice moment. Ea analizează, ia decizii şi acţionează. Noi o numim ”conştient uman”.

„Id”, conform teoriei lui Freud, este partea inconştientă a raţiunii, adică ceea ce noi numim „subconştient”. „Id” este depozitul sentimentelor şi al amintirilor, cartoteca gândurilor precedente, a deciziilor şi stărilor de spirit. El funcţionează automat, dirijează corpul uman coordonând sentimentele şi gândurile cu experienţa anterioară.

Ceea ce Sigmund Freud numea „superego”, Emerson i-a spus „supersuflet”, Adler – „conştiinţă colectivă”, iar Karl Ung – „cunoştinţă superioară”. Napoleon Hill a definit-o „raţiune superioară” şi afirma că, practic, toţi oamenii de succes din America au recunoscut aportul ei la reuşitele lor.

Psihologul italian Roberto Assagioli şi mulţi alţii au numit această forţă „supercunoştinţă” sau „raţiunea Domnului”. Nu are nicio importanţă cum este numită. Este important să înţelegem şi să conştientizăm existenţa unei forţe universale, care este accesibilă în orice moment şi de care avem nevoie pentru atingerea scopurilor pe care le aspirăm, dar nu, pur şi simplu, ni le dorim.

Sursa tuturor reuşitelor

Cele mai grandioase descoperiri şi proiecte, în toate timpurile, au fost rezultatul acţiunii supercunoştinţei. Dacă vreodată ai fost vizitat de către o idee genială sau ai găsit repede o soluţie ideală pentru o problemă dificilă, înseamnă că ai fost vizitat de către superconştiinţă. Marile descoperiri ştiinţifice, de exemplu ADN-ul  sau ideea folosirii fibrelor optice, care a dus la apariţia superconductorilor, este rezultatul acţiunii supercunoştinţei.

Marii compozitori se inspiră în permanenţă din acest izvor nesecat pentru compunerea capodoperelor lor. Mozart vedea imaginar întreaga operă pusă pe note, înainte de a se aşeza la masa de scris. El transcria fără nicio greşeală toată opera fără a comite vreo greşeală. Mai mult decât atât, el era capabil s-o interpreteze fără a face repetiţii. Ceva asemănător istoria nu cunoaşte.

Bethoven a compus marea sa operă după ce a pierdut auzul. El sigur o vedea în mintea sa şi chiar o putea auzi.

În anul 1921, fizicianului Steven Hawking i-a fost depistată o boală incurabilă a celulelor nervoase. Din cauza bolii care l-a imortalizat într-un cărucior cu rotile, el a avut nevoie de un computer special pentru a putea scrie câte o singură literă. În pofida tuturor greutăţilor, cu ajutorul forţei supercunoştinţei, el a reuşit să devină un învăţat recunoscut şi autorul bestsellerului „Istoria scurtă a timpului”.

În anul 1893, Thomas Edison a patentat invenţiile sale la „Biroul Amarican de Patentare”, iar peste puţin timp, practic, toate au început să fie produse în serie. In momentul morţii sale, în anul 1931, 1/6 dintre toţi muncitorii americani erau antrenaţi în domeniul producerii şi vânzării invenţiilor lui Edison. El reuşea să rezolve probleme fără soluţii şi să facă salturi mari în domeniul electricităţii, producerii filmelor, înregistrarea sunetului şi transmiterii lui, precum şi în multe, multe alte domenii. Cu toate că auzea slab, el se adresa după ajutor şi inspiraţie supercunoştinţei sale de câteva ori pe zi. Acest fapt a determinat apariţia sutelor de invenţii.

Legea supremă

Atunci când vezi o capodoperă de artă, citeşti o carte genială, o poezie ieşită din comun sau asculţi o muzică superbă, devii martor al acţiunii supercunoştinţei.

Legea activităţii supercunoştinţei este, posibil, cea mai importantă şi mai superbă lege descoperită vreodată de către omenire. Ea sună astfel: „Orice gând, idee, plan sau scop, care este reţinut timp îndelungat în conştient, neapărat este realizat de către subconştient”.

Gândeşte-te la următorul lucru: tu poţi face absolut totul! Unicul caz când nu poţi face nimic este atunci când autolimitezi imaginaţia şi intelectul.

Condiţiile de activitate

Condiţiile optimale pentru o funcţionare impecabilă a subconştientului este starea de calm, de încredere şi de aşteptare relaxată. Relaxează-te, alungă toate grijile, bucură-te de singurătate şi atunci subconştientul se va conecta de la sine şi va începe să muncească activ.

În condiţiile unei linişti absolute vei auzi vocea ta interioară, precum şi şoapta supercunoştinţei.

Intuiţia este echivalentul acelui supercomputer din subsolul casei. Este modalitatea de a contacta cu supercunoştinţa.  Uneori vocea intuiţiei este atât de puternică, în condiţiile unei linişti absolute, încât ideile care apar schimbă direcţia vieţii la 180 de grade.

Învăţatul grec Arhimede era în cada cu apă atunci când a fost vizitat de către supercunoştinţă. El a descoperit legea dislocării apei de către alte corpuri. El a fost atât de tulburat de propria descoperire, încât a sărit din cadă şi a început să alerge gol-goluţ pe străzile Atenei, strigând cât îl ţinea gura: „Evrica!” („Am găsit!”). Acelaşi sentiment îl ai şi tu, atunci când îţi apare vreo idee fenomenală sau găseşti o soluţie perfectă a unei probleme serioase.

Activează supercunoştinţa

Activitatea supercunoştinţei este stimulată de către scopurile clare şi exacte, perfectate în scris şi vizualizate permanent.

Atunci când te relaxezi şi începi să-ţi imaginezi rezultatul concret, stimulezi supercunoştinţa şi ea începe să elaboreze idei originale şi energie pentru realizarea lor.

Uneori, supercunoştinţa te va încărca cu atât de multă energie, încât nu vei putea să adormi sau să te gândeşti la altceva. Îţi recomand să te aşezi şi să scrii liniştit toate ideile şi detaliile care îţi vin în minte. Aceasta te va ajuta să descarci mintea şi îţi va permite să poţi dormi noaptea.

Vrei să afli și să obții mai multe? Sună la numărul de telefon 069107755. Universitatea Succesului „DEL” te așteaptă și pe tine. Află ce este „Inteligența financiară”, cum poți demara propria afacere, cum poți fi independent financiar și cum poți obține LIBERTATEA!

    Bună dimineața!

    Viaţa este fantastică!

    Și tu poți fi învingător! 

www.eco.md