STUDIU: 6 obiceiuri pe care ar trebui și tu să le împrumuți de la oamenii bogați și de succes

25.04.2017

bani_94cb88d8be03e36c5500fa0fc54b9664Thomas Corley a realizat un studiu timp de cinci ani în care a reușit să depisteze care sunt obiceiurile ce diferențiază oamenii bogați de cei săraci. Concluziile studiului său au fost preluate rapid de către cititori, iar publicațiile sale au reușit să devină best-seller în mai multe state.

Corley a intervievat 233 de oameni bogați și de succes și 128 de oameni săraci, suficient pentru a determina caracteristicile principale ale oamenilor bogați, dar și a celor săraci.

Studiul său arată că majoritatea celor bogați sunt văzuți drept oameni neonești, doar 12 % din cei intervievați susținând viceversa.

Totodată, deducerile lui Corley sunt bazate pe acțiunile fiecărei persoane și nu pe percepții.În acest sens, el a creat un scenariu pe care al trebui să îl împrumute și oamenii săraci pentru a reuși în domeniul financiar.

12 indicii care îți spun din timp că o persoană se va îmbogăți
Foto: amplifyinc.net

#1: Motivația

44% din oamenii bogați se trezesc mai devreme cu cel puțin trei ore înainte de a începe lucru, comparativ cu 3 % dintre cei săraci

Fiecare din aceste două categorii știu că timpul înseamnă bani, dar pe de altă parte, doar cei bogați îl valorifică. În aceste trei ore de până la serviciu, oamenii bogați învață, socializează cu parteneri de afaceri.Probabil că autorul studiului a identificat acest obicei mai mult drept un efect al muncii depuse, decât drept o acțiune care ar aduce mai mulți bani omului, scrie financesonline.com.

BANII fac diferența. Ce sporturi practică oamenii cu averi de MILIOANE
Foto: edenderrygc.com

#2: Stabilește scopuri în fiecare zi

80% dintre oamenii bogați sunt orientați spre atingerea unui scop vs. 12% din cei săraci

81% dintre cei bogați își fac un to-do list vs. 19% din cei săraci

Există mereu timp pentru a face un to-do list. Fie că acesta este momentul când îți servești cafeaua de dimineață sau atunci când ei lunch-ul. Nu este nimic mai adevărat decât faptul că pentru a reuși să faci ceva, mai întâi este necesar să știi ce ai de făcutUn truism: dacă nu urmezi anumiți pași pentru a atinge scopul major, nu ai cum să ajungi la el.

STUDIU: 6 obiceiuri pe care ar trebui și tu să le împrumuți de la oamenii bogați și de succes

#3: Educație continuă

63% din oamenii bogați ascultă o carte în timp ce merg spre serviciu vs. 5% din cei săraci

86% cred în faptul că „Omul cât trăiește, învață” vs. 5% din cei săraci

88% din oamenii bogați citesc cel puțin 30 de minute pe zi din dorința dezvoltării profesionale vs. 2% din cei săraci.

Cele mai mari secrete care aduc bani enormi companiilor mondiale. Află-le și tu

Foto: Reader’s Digest

#4: Networking

79% socializează și cunosc noi persoane cel puțin 5 ore într-o lună vs. 16% din cei săraci

Băieții bogați folosesc orice moment oportun pentru a construi noi relații. Fie că aceasta este o petrecere corporativă sau o zi de naștere a unui prieten, ei mereu vor găsi persoane noi cu care vor face cunoștință și vor crea potențiale relații de afaceri. Nu este nimic complicat, dar funcționează.

12 indicii care îți spun din timp că o persoană se va îmbogăți
Foto: imgsuccess.com

#5: Un mod de viață sănătos

70% din cei bogați mănâncă mai puțin de 300 de calorii junk food timp de o zi vs. 97% din cei săraci

76% fac sport de cel puțin 4 ori pe săptămână vs. 23% din cei săraci

Dependența directă dintre modul de viață sănătos și bogăția nu a fost demonstrată până acum, dar chiar și strămoșii noștri știau că pentru o minte sănătoasă este nevoie de un corp sănătos. În momentul când te simți bine și creierul tău gândește mai rapid, iar deciziile importante de luat au numai de câștigat.Mai mult, mama are permanent dreptate: nu uita să iei micul dejun – este cea mai importantă mâncare din zi.

STUDIU: 6 obiceiuri pe care ar trebui și tu să le împrumuți de la oamenii bogați și de succes

#6: Citește mult mai mult decât te uiți la televizor

6% din cei bogați dau prioritate TV-ului vs. 78% din cei săraci

86% din celor bogați le place să citească vs. 26% din cei săraci

Eleanor Roosevelt a spus o dată că mințile mărețe vorbesc despre idei în timp ce oamenii mici discută alte persoane. Oamenii bogați se interesează mai puțin de ce fac vedetele autohtone și preferă să descopere noi idei pentru an le dezvolta pe cele proprii. Multe din ideile mărețe sunt salvate în cărți, opere care au devenit recunoscute de-a lungul istoriei. CONCLUZIIAceste obiceiuri nu sunt de piatră, dar totuși ar trebui să ții cont de ele dacă ai decis că vrei să reușești în viață. Pentru a avea bani, trebuie mai întâi să afli cât mai mult despre ei și să îi prețuiești. Dezvoltă-te în permanență și așa va face și buzunarul tău.

STUDIU: 6 obiceiuri pe care ar trebui și tu să le împrumuți de la oamenii bogați și de succes

www.bani.md