15 moduri prin care milionarii devin și mai bogați. Află-le și tu

17.05.2016

dfggNu este un secret că bogații au obiceiuri, calități, moduri de gândire diferite decât oamenii de rând. Aceste obiceiuri devin mult mai predominante atunci când vizează modul de agonisire a banilor. Ei au un mod unic de a gândi care, de fapt, îi ajută să câștige chiar și mai mulți bani prin luarea unor decizii financiare înțelepte. 15 dintre acestea, le prezentăm în continuare:

1. NU SUNT IMPULSIVI 

De câte ori ai luat o decizie impulsivă în timp ce erai la un magazin alimentar? Este un lucru obișnuit pentru majoritatea oamenilor de a lua decizii impulsive atunci când fac achiziții. Cu toate acestea, milionarii au abilitatea de a se abține de la decizii spontane.

Un studiu celebru realizat de Dr. Walter Mischel la Stanford, în 1960, susține această afirmație. Dr. Mischel a dat copiilor preșcolari alegerea de a manca o bezea ori de câte ori își doreau și opțiunea de a aștepta părinții până vin în cameră și să primească două bezele.

Dr. Mischel a continuat să urmărească subiecții de-a lungul anilor și a descoperit că acei copii care au putut aștepta pentru a primi două bezele în loc una au înregistrat rate mai mici de dependențe, dar și rate mai mici de divorț, un scor mai mare la studii.

Foto: itv.com

Foto: itv.com

2. CUNOSC DIFERENȚA DINTRE DORINȚE ȘI NEVOI

Milionarii știu, de asemenea, diferența dintre dorințe și nevoi. Cu toții avem momente când ne-am dori o casă nouă, o pereche de pantofi, sau mașină. Dar sunt ele necesare? Sau, vrei doar că noua mașină să fie una de lux? Sigur că mașina este puternică și ar arăta bine în curtea ta, dar ea îți este necesară? În loc de a cheltui bani pe lucruri care nu sunt practice, milionarii au depus banii către elementele esențiale care vor continua să crească bogăția lor.

Poate de aceea 61% dintre persoanele care câștigă mai mult de 250.000 de dolari pe an achiziționează aceleași vehicule pe care le cumpără și cei care nu au aceiași bani, scrie Entrepreneur.com.

Foto: theperformancecurve.com

Foto: theperformancecurve.com

3. SE CONCENTREAZĂ PE TERMEN LUNG

Timothy Sykesa declarat pentru Entrepreneur.com că „Obiectivele pe termen lung iau un minim de unu la cinci ani pentru a fi realizate. Obiective pe termen lung sunt motivatori excelenți. Ele permit să se te uiți dincolo de momentul prezent și te impune să iei decizii în perspectivă.

Sarcinile zilnice trebuie să se conecteze la obiectivele pe termen lung, iar dacă nu, obiectivele trebuie să fie ajustate în vreun fel. Ajustarea se poate modifica sarcinile în vreun fel, sau, eventual, să reducă sau să adauge sarcini neesențiale, fapt ce îți va aduce beneficii în viitor.

Foto: aboutbridlington.co.uk

Foto: aboutbridlington.co.uk

4. AU MAI MULTE SURSE DE VENIT

Dupa stabilirea unei anumite siguranțe financiare, milionarii începe să caute alte modalități de a aduce în bani. De ce? Pentru că își dau seama că principul lor izvor de venit ar putea brusc să se usuce. Pentru a evita o posibilă pierdere a veniturilor, un milionar va stabili mai multe surse de venit care generează fluxul de numerar ca un plan de rezervă.

5. INVESTIȚII AUTOMATIZATE

Există consilieri roboți și alte modalități de a automatiza investițiile, cum ar fi scăderea procentuală din salariu și plasarea acestuia într-un cont de retragere de e-numerar, dar, de asemenea, milionari investesc atât de frecvent încât acest fapt devine pentru ei un obicei. Ei știu cum și când să profite de o oportunitate, precum și cât de mult să investească, aparent fără să clipească un ochi, doar ei au practicat această strategie de investiții destul de des încât au dobândit o cunoaștere certă despre lucrări de investiții.

Foto: forbes.com

Foto: forbes.com

6. URMĂRESC UN BUGET

Urmand un buget, milionari se poate vedea cât de mulți bani agonisesc și cât de mulți pleacă de la ei.  Acest lucru le permite să creeze un plan de cheltuieli, astfel încât să-și poată obține necesitățile și elimina cheltuielile inutile. A existat cel puțin un studiu care spune că mulți oameni bogați nu au un buget formalizar, cu toate acestea, bogații duc foarte atent evidența resurselor financiare și știu pe ce cheltuie banii.

Foto: theideacenter.co

Foto: theideacenter.co

7. SUNT PREGĂTIȚI MEREU PENTRU SITUAȚIILE DE URGENȚĂ

Milionarii au un fond de zile negre cu bani retrași din circuit. Ei își dau seama că pot exista și vremuri de criză, cum ar fi pierderea locului de muncă sau o tragedie familială neașteptată. În loc de a împrumuta bani, ei au bani economisiți pentru a-i folosi când criza ar putea să-i atingă.

Multe dezastre pot fi evitate prin crearea unui fond de urgență. Autorul articolului Entrepreneur.com scrie că ar recomanda crearea unui depozit pentru o perioadă de 12 luni, cu posinbilitatea de a retrage banii în orice moment.

Foto: themarketinginsight.com

Foto: themarketinginsight.com

8. INVESTESC NUMAI ÎN CEEA CE INTELEG CU ADEVĂRAT

Warren Buffett și Peter Lynch susțin că trebuie să știi în ceea ce știi cum funcționează. Este un truc pe care milionari l-au îmbrățișat pentru că atunci când înțeleg modul în care o companie genereaza venituri și profitabilitate, aceștia dețin un avantaj competitiv. Ei sunt conștienți de riscuri și oportunități.

Foto: actionpoint.ie

Foto: actionpoint.ie

9. DUC EVIDENȚA CHELTUIELILOR

Știi de câți bani cheltui pe necesitățile tale? Dacă nu știi acest lucru, începe să urmărești cheltuielile zilnice, lunare și anuale – la fel și milionarii fac. Îți vei da seama repede că îți pierzi bani pe elementele care nu sunt necesare sau pot fi achiziționate de la o rată mai bună.

Foto: workandfamilyfreedom.com

Foto: workandfamilyfreedom.com

10. TRĂIESC LA LIMITĂ

Nu este nici un secret faptul că indivizii bogați trăiesc fie la un nivel maijos, fie la limita miijloacelor de care dispun. Ei evită să împrumute pentru a obține un nivel de trai mai luxos. De exemplu, Warren Buffett încă trăiește în casa lui Omaha, Nebraska, cumpărată în 1958 pentru doar 31.500 de dolari.

Foto: coloradosbdc.org

Foto: coloradosbdc.org

11. SUNT DISPUȚI SĂ FACĂ SACRIFICII

Milionarii fac sacrificii temporare atunci când acesta aduce beneficii pentru obiectivul mai mare. Fac sacrificii azi pentru ca să trăiască mai mai bine mâine.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

12. EI NU INTRĂ ÎN DATORII

Nu își permit un anunmit lucru, nu și-l achiziționează. Decât să cheltuie ceea ce nu au, ei caută soluții cum să realizeze obiectivul fără a se împrumuta.

Foto: scaa.org

Foto: scaa.org

13. PRIMESC CONSILIERE FINANCIARĂ

Milionarii își știu punctele forte și punctele slabe. În loc de a petrece timp și bani pentru a remedia punctele slabe – ei cer ajutor – mai ales atunci când vine vorba de gestionarea banilor. Doar pentru că au construit o rețea socială sau un gadget, nu înseamnă că ei știu cum să investească sau să economisească bani. Ei apelează la un consilier financiar sau un contabil pentru ajutor.

Foto: coffeebusiness.com

Foto: coffeebusiness.com

14. SE AUTOEDUCĂ 

Educația formală nu este o condiție prealabilă pentru milionari. Bill Gates, Mark Zuckerberg, și Amancio Ortega toate câștigat averile lor fără a obține un grad de colegiu. Tai Lopez este bine cunoscut pentru fanfaronadă despre cei care nu au o educație formală, dar el va fi primul care-ți va vorbi despre auto-educatie – Lopez citește aproximativ o carte pe zi. La fel ca cele mai multe persoane bogate, fiecare dintre acestea și-au folosit cunoștințele de specialitate și continuă să învețe cum să obțină mai mult succes prin auto-educație.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

15. RULAȚI NUMERELE ÎNAINTE DE A LUA O DECIZIE

Nu vorbim despre ecuațiile matematice propuse la orele de trigobometrie, ci doar la operațiunile de bază: adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea, înainte de a lua orice decizie financiară. De exemplu, dacă aveți un vehicul mai vechi, care are nevoie de unele reparații, un milionar ar compara costurile reparării mașinii cu cel al achiziționării unui vehicul nou. Apoi, decizia va fi bazată pe ce prezintă un cost eficient.

Foto: entrepreneur.com
www.bani.md