Secretul învingătorului (XIV): Lucrează cu un randament de 110%

17.05.2016

workaholikMotto: „Toată viaţa să tinzi spre perfecţiune, dar să nu-ţi fie teamă că o s-o atingi.” 

Un jurnalist l-a întrebat pe campionul Bulgariei la atletica grea: „Dacă trebuie la antrenamente să ridici halterele de zece ori, care încercare este cea mai importantă?” Campionul a răspuns: „A unsprezecea”.

Valentin Dolganiuc, Universitatea Succesului DEL

Pentru a executa ceva la o sută zece procente, e cazul să consideri că şi cel mai bun rezultat al tău nu este destul de bun. Dacă în acest moment laşi ziarul din mâini şi începi să faci flotări, care va fi rezultatul tău? Dacă ai forţat până la capăt, acesta va fi recordul tău personal. Presupunem că timp îndelungat nu ai făcut sport. În acest caz, rezultatul nu va fi prea impunător. Dar dacă în următoarele trei luni vei face flotări zilnic câte cinci minute, la ce număr vei ajunge?

Dacă nu ai făcut sport niciodată, progresul va fi impunător. Totdeauna poţi avea rezultate mai bune decât cele de azi. Şi acest lucru este valabil pentru orice domeniu al vieţii, deoarece există rezerve nelimitate pentru perfecţiune.

10% de supraefort multiplică rezultatul

Presupunem că, timp de trei luni, faci zilnic flotări de trei ori câte cinci minute. De fiecare dată depui un efort maxim (o sută de procente). Şi atunci când nu te mai poţi ridica de la podea, mai încearcă o dată (o sută zece procente). Nu vei reuşi de fiecare dată. Uneori vei reuşi doar pe jumătate. Dar fiecare sportiv ştie: şansa unui record se ascunde în „încercarea adăugătoare”, atunci când nu mai există forţă.

Dacă vei face flotări zilnic, atunci de câte ori vei reuşi să te desprinzi de la podea?

Există persoane care sunt gata să execute munca cu un randament de 110%. Aceştia sunt cei care vor să fie primii în orice domeniu al vieţii. Şi recompensa nu se lasă aşteptată prea mult timp. Cele zece procente de efort suplimentar fac diferenţa dintre succes şi medie, dintre bogăţie şi existenţă. Astfel, recompensa pentru cele zece procente suplimentare este mult mai mare decât pare la început. Un efort suplimentar de doar zece procente îţi poate aduce un profit de o sută de procente, de o mie sau chiar de o sută de mii.

Pentru a afla cine eşti cu adevărat, trebuie să fii gata pentru acest efort de 110%. Tendinţa permanentă de a face mai mult decât se cere de la tine trebuie să se transforme într-un obicei.

Miliardarul John Templeton, unul dintre cei mai de succes jucători la bursă, acorda interviuri foarte rar, deoarece punea un preţ destul de mare pe timpul său. De asemenea, refuza să pozeze, dar unei reviste cu un tiraj impunător i-a dat o şansă de treizeci de minute. Şedinţa a durat şapte ore. Atunci când Templeton a fost întrebat de ce nu l-a oprit pe fotograf, el a răspuns: „Eu n-am dorit într-adevăr să pierd atât de mult timp pentru şedinţa foto, dar acest fotograf a muncit la o capacitate de 110%. El era absorbit de activitate şi îndrăgostit de munca sa atât de mult, încât n-am vrut să-l opresc”.

De ce nu toţi muncesc 110%?

De ce unii oameni dau un randament de 50-60%, iar alţii de 110%? Oricât ar fi de straniu, răspunsul este simplu. Noi facem doar ceea ce ne aduce satisfacţie. Există oameni care au o mare satisfacţie dacă lucrează la o capacitate de 110%. Dar nu toţi se nasc cu asemenea capacităţi. Noi, oamenii, mergem pe drumul minimei rezistenţe. Dar dacă sunt suficiente şi 50%, de ce să ne spetim la capacitatea de 110%?

Răspunsul este următorul: pentru că în acest caz ne vom stima mult mai mult şi vom şti de ce suntem capabili în această viaţă. Doar în acest caz ne vom putea bucura plenar de viaţă. Numai un randament de 110% ne asigură perfecţiunea.

Cei care au înţeles acest lucru, au o satisfacţie deplină de la o activitate de 110%. Atunci când ajung în situaţii dificile, deviza lor este: „Chiar dacă nu pot, trebuie”. Aceşti oameni suportă foarte dureros ratarea scopurilor importante ale vieţii. Ei se urăsc atunci când nu se ţin de planul de activitate. Ei sunt gata să îndeplinească sarcini adăugătoare, şi aceasta chiar le aduce satisfacţie.

Arnold Schwarzenegger a spus: „Durerea este ceva plăcut. Aptitudinea de a munci la limita durerii îi deosebeşte pe campioni de necampioni. Eu iubesc acea durere care mă face campion”.

Vrei să afli și să obții mai multe? Sună la numărul de telefon 069107755. Universitatea Succesului „DEL” te așteaptă și pe tine. Află ce este „Inteligența financiară”, cum poți deschide propria afacere, cum poți fi independent financiar și cum poți obține LIBERTATEA!

Bună dimineața!

Viaţa este fantastică!

Și tu poți fi învingător!

www.eco.md