Oferte de muncă. În Moldova există în jur de 10.800 de posturi vacante

11.10.2017

job_25750700Veste îmbucurătoare pentru cei care sunt în căutarea unei slujbe. Datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, în prezent, sunt aproximativ 10.800 de locuri vacante în diferite domenii. Cele mai multe posturi disponibile sunt în industria textilă.

Cele mai multe oferte de angajare sunt în Chişinău şi Bălţi, iar raioanele cu cele mai puţine locuri de muncă disponibile sunt Drochia, Glodeni, Edineţ, Dubăsari şi Criuleni.

La mare căutare sunt muncitorii care au o formare profesională tehnică secundară. Pentru această categorie există aproximativ 8.700 de locuri de muncă disponibile. În mare parte, ofertele sunt în industria textilă şi confecţii.

Există însă şi sute de posturi vacante pentru muncitorii necalificaţi. Sunt căutaţi educatori şi muncitori auxiliari.

Pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate există peste 2.000 de oferte. Sunt vacante 360 de joburi în învăţământ, peste 300 – în domeniul sănătăţii şi aproape 200 – în domeniul comercial şi cel al finanţelor.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Republica Moldova există aproximativ 19.300 de şomeri.

www.prime.md