Nu contează domeniul în care vrei să lucrezi, principalul e să ai idei de afaceri inovative

26.04.2017

8159d7e97868585ad100a1844430a713_LLa Chișinău a început, astăzi, o nouă ediție a concursului regional „Cel mai bun plan de afaceri” al absolvenților instituțiilor de învățământ profesional tehnic. La ediția curentă a concursului participă 99 de planuri de afaceri, cu 29 mai multe decât în 2016, ceea ce demonstrează potențialul antreprenorial sporit al elevilor.

Concursul „Cel mai bun plan de afaceri” are scopul de a dezvolta competențele antreprenoriale ale tinerilor și a-i ajuta să se realizeze în plan profesional, prin aprecierea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de elevi în cadrul disciplinei Bazele antreprenoriatului.

Ediția 2017 a Concursului regional „Cel mai bun plan de afaceri” se desfășoară în perioada 26 aprilie – 5 mai în regiunile de Nord, Centru, Sud și în UTA Găgăuzia. Participanții sunt elevii care s-au clasat pe locurile I și II la concursurile la nivel local din 45 instituții de învățământ profesional tehnic.

În cadrul concursului, elevii prezintă planuri de afaceri inovative în diferite domenii, inclusiv prestări servicii, agricultură, alimentație publică, servicii auto, croitorie și altele, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației.

Valeria Moraru, spre exemplu, este elevă în anul IV la Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, Edineț, specialitatea Merceologie. Tânăra este pasionată de cultura coreeană și vrea să deschidă un restaurant cu bucate coreene în orașul Edineț.

„Voi avea nevoie de o investiție de circa 1 milion de lei. Am studiat cerințele pieței și am văzut că această nișă nu este acoperită, de aceea, cred că afacerea mea va avea succes”, spune tânăra. Ea este convinsă că studiile la colegiu oferă perspective de carieră foarte bune și pe viitor se vede o femeie de afaceri prosperă.

Concursul „Cel mai bun plan de afaceri” este organizat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii, Asociația Femeilor de Afaceri din Bălți cu suportul Fundației LED Moldova.

www.evz.md