Greșeli frecvente pe care le face un candidat la interviul de angajare: Îl poate costa jobul!

29.09.2016

cec93ea6d353e49fd5eadcd2937a3a50La orice interviu de angajare există și un element de necunoscut pentru candidat. Indiferent cat de mult s-a documentat despre companie și a analizat toate posibilele răspunsuri, întotdeauna poate apărea o întrebare neașteptata, iar însuși candidatul își poate sabota eforturile. Iată patru greșeli pe care trebuie sa le eviți când esti față în față cu angajatorul.

ASUMI CĂ VEI OBȚINE AUTOMAT POSTUL

Dacă ești un om cu experiență, ai un CV încărcat cu competențe și experiențe, cu siguranță te vei gândi că ești candidat de top pentru orice job. Însă nu trebuie sa fii atât de sigur. În piață există o mulțime de oameni cu CV-uri impresionante si sunt șanse ca inclusiv aceștia să fi aplicat pentru același post, mai ales dacă pozitia este într-un start-up interesant sau vreo companie de tehnologie, scrie Wall-street.ro.

Indiferent de situatia in care te afli, nu presupune ca ti-ai si adjudecat pozitia. Inainte de interviu, afla cat de mult poti despre postul pe care il tintesti, si, in timpul interviului, ofera raspunsuri detaliate intrebarilor.

PUI LA ÎNDOIALĂ CAPACITĂȚILE ANGAJATORULUI

Angajatorul știe ce face la interviu. Și chiar dacă nu este așa, nu vrei sa strici interviul prin punerea la îndoiala a tehnicilor lui de intervievare. De exemplu, replici precum „Ești sigur că vrei să mă intrebi acest lucru?” nu trebuie rostite niciodată la interviu.

Câteodata te vei găsi în situația în care intervievatorul pare distant sau neangajat în discuție. Fie adresează întrebari nepotrivite sau este clar că nu s-a deranjat sa-ti citeasca CV-ul ori să îți urmăreasca profilul online. În aceste circumstanțe, regulile simple se aplică: rămâi calm și răspunzi întrebărilor complet.

VORBEȘTI PREA MULT

Angajatorul vrea sa afle mai multe lucruri despre tine, insa asta nu inseamna ca trebuie sa vorbesti foarte mult.

Să oferi detalii este întotdeauna bine, însa nu trebuie să transformi răspunsul într-o poveste. De exemplu, la intrebări precum “Ce nu ti-a placut la ultimul tau job?” un raspuns concis se poate dovedi cea mai buna optiune, ramânând pozitiv pe cât posibil.

TE BAZEZI PREA MULT PE REZULTATELE TALE

Indiferent cât de impresionant este CV-ul tău și parcursul tău profesional, nu vei obține un job doar datorită calificărilor pe care le ai. Un interviu este locul ideal pentru a-ți arăta și capacitatea de a empatiza și colabora.

www.bani.md