Ai un restaurant sau o sală de ceremonii? Ai putea să te trezești cu Fiscul la ușă

12.09.2017

82977165d7f7974a8c5bd2633fc59668După piscine și zone de agrement, Fiscul a pus ochiul pe agenții economici care dețin săli ceremonii sau restaurante. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, această ramură prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Scopul acțiunilor de specialitate este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați.

Astfel, în temeiul informației disponibile, SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici (ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante) prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcusul anului 2016.

Drept rezultat, au fost identificate riscuri fiscal asociate agenților economici din domeniu.

Pe parcursul lunii septembrie, curent,  SFS va monitoriza activitatea a 40 de agenți economici ce deţin săli de festivităţi şi/sau restaurante, prin prisma vizitelor fiscale.

Totodată, SFS a instituit posturi fiscale la 10 agenți economici cu renume din mun. Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor în total venituri.

În acest context, SFS vine cu un apel către toţi agenții economici care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul țării.

www.bani.md